Brand of the VanDrie Group
Het asperge seizoen is officieel begonnen in Nederland. Reden genoeg om o.a. het witte goud in spotlight te zetten. We hebben kalfsvlees recepten met witte asperges en groene asperges voor je op een rij gezet. De groente is veelzijdig en kun je op verschillende manieren bereiden samen met kalfsvlees.
De echte klassieker mag niet ontbreken in het rijtje. Schnitzel met witte en groene asperge en hollandaisesaus. Als je niet kunt kiezen tussen de groene of witte variant. Dit is een recept met een combinatie van beide asperges. Belangrijk is dat je de witte asperges helemaal schilt. Bij de groene schil je alleen de onderkant. Extra lekker aan dit recept is dat je de kalfsschnitzel helemaal zelf maakt.
De groene asperge is het hele jaar door verkrijgbaar. Benieuwd hoe een risotto met asperges smaakt? De asperge komt goed tot zijn recht in dit risotto recept. De risotto is gemaakt van groene asperges, witte wijn, parmezaanse kaas en basilicum. Een verfrissend recept voor tijdens de lente- en zomermaanden.
De witte asperges zijn minder lang te koop dan de groene asperges. Het asperge seizoen loopt officieel t/m 24 juni. Ga dus nog snel aan de slag met het witte goud. Deze groente gaat altijd goed samen met krieltjes en een kaassaus. Ons recept met rucola geeft een verfrissende twist aan de kaassaus. Je kunt de rucola ook vervangen voor daslook.
Je kunt asperges bereiden door ze te bakken in boter. Dit geeft een volle smaak aan de asperges, dit doe je als volgt:
Samen met kalfslende met een kruidenkorst zet je een voedzame maaltijd op tafel.
Probeer eens asperges in een salade. Samen met de wilde kruiden sla is dit een perfecte combinatie met kalfshaas. Door de kalfshaas te marineren in een teriyaki-marinade waan je je in Oosterse sferen. Duik de keuken in voor het asperge recept op Oosterse wijze.
Totaal aantal recepten: 26
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film