Brand of the VanDrie Group

Kalfsvlees recepten met asperges

5 asperge recepten met kalfsvlees

Het asperge seizoen is officieel begonnen in Nederland. Reden genoeg om o.a. het witte goud in spotlight te zetten. We hebben kalfsvlees recepten met witte asperges en groene asperges voor je op een rij gezet. De groente is veelzijdig en kun je op verschillende manieren bereiden samen met kalfsvlees.

Asperge klassieker in een Hollands jasje

De echte klassieker mag niet ontbreken in het rijtje. Schnitzel met witte en groene asperge en hollandaisesaus. Als je niet kunt kiezen tussen de groene of witte variant. Dit is een recept met een combinatie van beide asperges. Belangrijk is dat je de witte asperges helemaal schilt. Bij de groene schil je alleen de onderkant. Extra lekker aan dit recept is dat je de kalfsschnitzel helemaal zelf maakt. 

Risotto van groene asperges

De groene asperge is het hele jaar door verkrijgbaar. Benieuwd hoe een risotto met asperges smaakt? De asperge komt goed tot zijn recht in dit risotto recept. De risotto is gemaakt van groene asperges, witte wijn, parmezaanse kaas en basilicum. Een verfrissend recept voor tijdens de lente- en zomermaanden. 
 

Witte asperges en rucolaroomkaassaus

De witte asperges zijn minder lang te koop dan de groene asperges. Het asperge seizoen loopt officieel t/m 24 juni. Ga dus nog snel aan de slag met het witte goud. Deze groente gaat altijd goed samen met krieltjes en een kaassaus. Ons recept met rucola geeft een verfrissende twist aan de kaassaus. Je kunt de rucola ook vervangen voor daslook. 

Gebraden boterasperges met kalfslendestuk

Je kunt asperges bereiden door ze te bakken in boter. Dit geeft een volle smaak aan de asperges, dit doe je als volgt:

  • Sla de boter schuimig, roer de eierdooier er doorheen, en vervolgens de kruiden en het paneermeel.
  • Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
  • Laat de boter voor de asperges smelten, doe de stukjes asperge in de pan, strooi er wat peper en zout overheen en bak op een laag pitje gedurende 5 tot 8 minuten.
  • Keer de stukjes af en toe. 

Samen met kalfslende met een kruidenkorst zet je een voedzame maaltijd op tafel.

Kalfsvlees recept met asperges op Oosterse wijze

Probeer eens asperges in een salade. Samen met de wilde kruiden sla is dit een perfecte combinatie met kalfshaas. Door de kalfshaas te marineren in een teriyaki-marinade waan je je in Oosterse sferen. Duik de keuken in voor het asperge recept op Oosterse wijze.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen