Roergebakken kalfsvleesreepjes met kaassaus

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
roerbakken

Bereidingswijze

Blancheer de asperges ca. 2 minuten. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfsvlees-reepjes mooi bruin en nog rosé van binnen. Voeg intussen de champignons en de geblancheerde groene asperges toe en roerbak deze even mee.

Neem de kalfsvleesreepjes uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd de reepjes warm. Verwarm de melk en voeg de kaassoorten toe. Laat het enkele minuten zachtjes doorkoken.Roer er de crème fraîche en gehakte peterselie door (niet meer koken) en vermeng de saus met het reepjesvlees.

Lekker met aardappelpuree, verrijkt met basilicum.

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsvleesreepjes
  • 1 eetlepel boter
  • 1,5 deciliter melk, halfvol
  • 1,5 deciliter crème fraîche
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel gorgonzola of Danish blue, verkruimeld
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 bosje groene asperges
  • 1 bakje champignons in ¼ partjes gesneden
  • zout en peper uit de molen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.