Kerstrecepten met kalfsvlees

Op zoek naar kerstrecepten met kalfsvlees

De lekkerste kerstrecepten met kalfsvlees vind je hier. We hebben rekening gehouden met de klassiekers vitello tonnato en kalfsrollade. Veel van deze kerstrecepten zijn traditioneel, maar met een eigen twist. Vind je het leuker om gezelliger lang te tafelen? Kies dan eens voor een ovenrecept deze kerst. Of pak uit met de sous vide bereidingstechniek.

Voorgerechten met kerst

Hebben jullie de taken verdeeld deze kerst en moet jij voor het voorgerecht verzorgen? Een pasteitje met kalfsragout doet het altijd goed met kerst en anders kun je altijd nog genieten van een vitello tonnato als voorgerecht. Een makkelijk Italiaans klassiek voorgerecht die je binnen no time op tafel zet.  

Hoofdgerecht als pronkstuk

Tijdens de feestdagen is het hoofdgerecht van het kerstdiner vaak hét pronkstuk van de avond. Net als ieder jaar is het de vraag wat je deze keer gaat bereiden. Wordt het een ovenrecept, gaan jullie winter barbecueën of kies je voor een klassiek recept. Rollade is bijvoorbeeld een klassieker en ook frenched rack uit de oven is favoriet. 
Ons meest bekeken kerstrecept is kalfsoester met hasselback aardappels. Uiteraard hebben we genoeg inspiratie voor het kerstdiner voor je.

Kerstrecepten bereiden

We hebben bij een aantal kerstrecepten stap voor stap uitgelegd hoe je het recept kunt bereiden. Zo kun je de kerstrecepten goed voorbereiden en lekker genieten van het kerstdiner. 

Ben je benieuwd naar andere bereidingstechnieken als grillen, bakken of sous vide? Bekijk ons overzicht hoe je het beste kalfsvlees kunt bereiden.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen