Open dag familie Derks - Beter Leven kenmerk campagneweek Genieten met sterren

Onder het motto "Genieten met sterren" riep de Dierenbescherming mensen op in de week van 21 oktober te kiezen voor producten met het Beter Leven kenmerk. Dit om het kenmerk voor diervriendelijker geproduceerde eieren en vleesproducten nog bekender te maken bij het winkelende publiek.

Voor mensen die met eigen ogen willen zien wat een 'beter leven' voor dieren inhoudt, organiseerde Peter’s Farm een open dag. Familie Derks, Oude Waranda 2 in Sambeek (Brabant) opende tijdens deze landelijke campagneweek op zaterdag 26 oktober de staldeuren. Iedereen was van harte welkom tussen 11.00 - 16.00 uur om de Peter’s Farm kalveren te bekijken. De kalveren worden gehuisvest volgens het Peter’s Farm systeem in kuddes van gemiddeld 60 dieren. Een kopje koffie/thee en een warm Brabants worstenbroodje gemaakt met Peter’s Farm Kalfsvlees stonden klaar. Voor de kinderen was er ranja en vermaak (o.a. een springkussen).

Iedere bezoeker aan de open dag kreeg van de Dierenbescherming een boodschappenboekje; een notitieblokje dat gebruikt kan worden om de boodschappen op te schrijven. Consumenten konden tijdens deze campagneweek ook deelnemen aan een fotowedstrijd met fantastische prijzen, zoals een weekend arrangement onder de sterren en een privé diner van een chef-kok.

Op de speciale website www.genietenmetsterren.nl konden mensen terecht voor de locaties van de open dagen. Daar vindt men ook de voorwaarden van -de fotowedstrijd die de Dierenbescherming houdt tijdens de themaweek. Bedoeling is dat mensen een superlekker gerecht maken van producten met het Beter Leven kenmerk en dat op de foto zetten, samen met de oorspronkelijke verpakking. Hoofdprijs was een weekend onder de sterren…, ofwel vanuit je comfortabele bed 'in de open lucht' het heelal bewonderen in een zeer bijzondere accommodatie. Ook de supermarkten DEEN en PLUS, waar Peter’s Farm Kalfsvlees verkrijgbaar is, deden mee.

Meer informatie: www.genietenmetsterren.nl

Open dag familie Van den Brink

Gezellige en drukke open dag bij Van den Brink

Op zaterdag 15 juni hield de familie Van den Brink in Uddel haar jaarlijkse - en inmiddels fameuze - open dag & proeverij. Zo’n 450 bezoekers bezochten de diervriendelijke Peter’s Farm boerderij. Het merendeel daarvan keek haar ogen uit in de mooie stal waar de kalveren lekker vrij ronddartelen en o.a. met skippyballen spelen.

Naast een stalbezoek was het ook mogelijk om van lekkernijen te genieten. Er werden Peter’s Farm Kalfsoesters gebakken en er konden asperges worden geproefd die op de ouderwets lekkere manier bereid waren met ham, ei en botersaus. Slagerij Boeve was aanwezig met aspergesoep, aspergeham en asperge grillworst. Dit alles werd begeleid door een heerlijk glaasje ecologische witte wijn van wijngoed Hubertushof uit Duitsland. Als toetje waren er heerlijke aardbeien om te proeven.

Op een regenbuitje na was het stralend weer en genoten de bezoekers duidelijk van de kalfjes en van alle heerlijkheden.

Over een jaar kun jij er ook bij zijn dus schrijf je in voor de nieuwsbrief en wees als eerste van alle nieuwtjes op de hoogte.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen