Kalfsvlees ovengebraad

Stappen

  1. Haal het kalfsvlees uit de koelkast
  2. Laat het kalfsvlees ongeveer 1 uur op kamertemperatuur komen
  3. Gebruik een ovenschaal en een braadpan
  4. Door een vleestang te gebruiken kun je het vlees niet lek prikken
  5. Met een dun scherp mes maak je inkepingen van circa 3 cm diep
  6. Vul de inkepingen met verse kruiden en knoflook
  7. Zet het vuur hoog
  8. Zet de pan op het vuur en laat de pan heet worden
  9. Draai het vuur middel
  10. Doe de boter en olie in de pan
  11. Laat de boter uitbruisen
  12. Leg het kalfsvlees (de kalfs frenched rack) in de pan
  13. Bak het kalfsvlees in 3 a 4 minuten tot de buitenkant goudbruin is
  14. Haal het kalfsvlees uit de pan en leg het in de ovenschaal
  15. Giet het braadvocht over de Frenched rack
  16. Verwarm de oven op 80°C
  17. Schuif de ovenschaal in de oven en haal het kalfsvlees na circa 90 minuten op een kerntemperatuur van 55°C uit de oven
  18. Verwijder de kruiden en knoflook uit het kalfsvlees
  19. Eet smakelijk

Stappen kalfsvlees in ovengebraad

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.