De schenkels een nacht van tevoren in de koelkast laten ontdooien. Een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen en op temperatuur laten komen. De oven voorverwarmen op 150°C. De selderij en de wortel schillen en fijnsnijden. De ui eveneens pellen en in blokjes snijden. De blokjes ui in een braadpan kort in olie fruiten. Selderij en wortel toevoegen en kort bruin laten worden. Afblussen met witte wijn en kalfsfond. De specerijen toevoegen en de schenkels in de braadpan doen. De braadpan sluiten en in een voorverwarmde oven op de middelste rail circa 40 minuten garen.
Ondertussen de aardappelen met de karwijzaadjes in gezouten water koken. Na het afgieten kort met koud water laten schrikken en nog warm schillen en in plakjes snijden. De komkommer schillen, halveren en ontdoen van de zaadlijst. Vervolgens in plakjes snijden.
Voor de dressing de kalfsfond verwarmen. Azijn en mosterd erdoor roeren en met cayennepeper, zout en peper op smaak brengen. De ui pellen, in blokjes snijden en in boter glazig fruiten. De ui inclusief de boter over de aardappelschijfjes doen, dressing erbij gieten en alles voorzichtig mengen.
Ten slotte de komkommer voorzichtig erdoor mengen en de aardappelsalade nogmaals op smaak brengen. Daarna de bieslook wassen, drogen en in fijne ringetjes snijden. De maizena oplossen in een beetje koud water. De saus uit de braadpan zeven, aan de kook brengen en de voorbereide maizena erdoor roeren, zodat er een gebonden saus ontstaat. De groente in een voorverwarmde, vlakke schaal doen, de kalfsschenkels erbovenop plaatsen, de aardappelsalade ernaast serveren en bestrooien met bieslook. Met een klein beetje saus begieten en de rest in een juskom doen. Direct serveren.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.
Bekijk hierboven onze film
Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven