De schenkels ongeveer een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen en op temperatuur laten komen. De oven voorverwarmen op 200°C. Twee uien en de knoflook pellen en in blokjes snijden. Wortelen en selderij schillen en in blokjes snijden. Prei schoonmaken, wassen en fijnsnijden.
Kalfsschenkellapjes in een braadpan in olie aan beide zijden aanbraden en eruit nemen. Uien- en knoflookblokjes in de braadpan aanbakken. Wortelen, selderij en prei erbij doen en eveneens bruin laten worden. De tomatenpuree erdoor roeren en afblussen met 500 ml witte wijn. Tomaten, citroenschil, laurierblaadje en tijm erbij doen. Op smaak brengen met peper en zout. De ossobuco-plakjes erbij doen en afgedekt in een voorverwarmde oven ongeveer 40 minuten stoven.
Voor de risotto ondertussen de overige ui pellen en in kleine blokjes snijden. Een beetje boter in een pan verhitten en de ui daarin fruiten. Rijst en saffraan toevoegen en meefruiten. Met 150 ml witte wijn en de bouillon afblussen. Op laag vuur in de afgedekte pan ongeveer 20 minuten gaar koken. Parmezaanse kaas door de risotto roeren. De bladpeterselie wassen, drogen en fijnsnijden.
De ossobuco opmaken met groente en saus. Bestrooien met bladpeterselie. Serveren met de saffraanrisotto.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.
Bekijk hierboven onze film
Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven