Kalfsvlees

Historie

Het ontstaan van kalfsvlees vindt zijn oorsprong in het verwaarden van bijproducten uit de melkveehouderij. De productie van melk, boter en kaas is onlosmakelijk verbonden met de geboorte van kalveren. Een melkkoe geeft geen melk als zij niet ieder jaar een kalf krijgt. De melkveehouder houdt een klein deel van de kalveren voor de uitbreiding van zijn melkveestapel. De overige kalveren gaan naar de kalverhouderijen op een leeftijd van minimaal twee weken. Zo worden bijproducten uit de melkveehouderij en de zuivelindustrie op een respectvolle wijze tot waarde gebracht. In professionele vorm bestaat de kalversector pas vanaf begin zestiger jaren van de twintigste eeuw. 


Kenmerken kalfsvlees

Peter’s Farm Kalfsvlees wordt gekenmerkt door de premium kwaliteit, malsheid en een hoog smaakgehalte. De bijzonder fijne structuur van ons kalfsvlees maakt het vlees voelbaar mals en veelzijdig in bereiding. Kalfsvlees in het algemeen is licht verteerbaar en arm aan cholesterol. Het Nederlandse Voedingscentrum geeft aan: kalfsvlees is rijk aan vitaminen en mineralen, zoals vitamine B1, vitamine D, eiwitten en ijzer. Kalfsvlees is een magere vleessoort, natriumarm en staat in de Schijf van Vijf


Voedingswaarden kalfsvlees

De officiële voedingswaarden van kalfsvlees worden bijgehouden door het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO). NEVO is eigendom van het ministerie van VWS en wordt beheerd en onderhouden door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Klik hier voor de NEVO-tabel met de kalfsvleesproducten.


Veiligheidsinstructies

Volg bij elke stap van het bereiden van voedsel de vier voedselveiligheids- stappen. Peter’s Farm adviseert de Veiligheidsinstructies (SHI) van de USDA (United States Department of Agriculture) aan te houden. 

 

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

De 5 uitgangspunten van Peter's Farm

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen