Open dag familie Van den Brink

Op vrijdag 20 augustus vond de laatste open dag van 2011 plaats en wel bij de familie Van den Brink in Uddel. Het weer was iedereen wederom gunstig gezind zoals u op de foto's kunt zien.

Ondanks het feit dat deze open dag niet was gekoppeld aan een fietstocht of deel uitmaakte van een andere activiteit, kwamen er toch ruim 250 geïnteresseerde mensen een kijkje nemen. De kalveren vonden het ook erg interessant en stonden, zoals altijd, vooraan in de stal om de bezoekers te bekijken. De overheerlijke kalfsgehaktballetjes ontbraken ook dit keer niet en werden met smaak geconsumeerd.

De kinderen konden zich weer uitleven op een springkussen en aan de prijsvraag 'Raad het gewicht van het kalf' heeft mevrouw Van Toor uit Apeldoorn een cadeaubon overgehouden. Zij raadde 145 kg en zat er slechts 600 gram naast. De cadeaubon is inmiddels onderweg.

 

Open dag familie Van de Kamp

Ook zeer drukke Peter's Farm open dag bij familie Van de Kamp

Zaterdag 14 augustus vond de tweede Peter's Farm open dag van 2010 plaats bij de familie Van de Kamp in Putten. Een bezoek aan de boerderij kon in combinatie met deelname aan de fietsroute 'Kijk achter de staldeur' die door LTO Veluwerand was georganiseerd. Gestart werd vanaf de VVV's in Putten en Nijkerk.

Het was zonovergoten dag en net als bij de open dag bij de familie Stegeman afgelopen dinsdag namen heel veel mensen deel aan de fietstocht. Ruim 1.300 mensen zijn deze dag een kijkje komen nemen op het mooie bedrijf met de vrolijk spelende kalfjes. Voor velen was het een eerste kennismaking met ons diervriendelijke huisvestingsysteem. De bezoekers waren enthousiast over de prettige wijze hoe er met de kalfjes omgegaan wordt. Dat het ook lekker smaakt was wel af te leiden uit de opmerkingen van de bezoekers over de heerlijke kalfsvleesgehaktballetjes. Daarnaast was er voor de kinderen een springkussen aanwezig en een lekker glaasje ranja. Dit keer konden bezoekers deelnemen aan een prijsvraag om het gewicht te raden voor het kalfje dat buiten stond. Kortom wij kijken terug op een zeer geslaagde open dag!

Open dag familie Stegeman

Zeer drukke en geslaagde open dag bij familie Stegeman

Op dinsdag 10 augustus vond de eerste Peter's Farm open dag van dit jaar plaats bij de familie Stegeman in Rijssen. Een bezoek aan de boerderij kon in combinatie met deelname aan de fietsroute 'De Boer Op' die door Landbouworganisatie LTO was georganiseerd.

Het was een prachtige zonnige dag en veel mensen namen deel aan de fietstocht. Ruim 1.500 mensen zijn deze dag een kijkje komen nemen op het mooie bedrijf met de vrolijk spelende kalfjes. Een absoluut bezoekersrecord!! Voor velen was het een eerste kennismaking met dit diervriendelijke huisvestingsysteem. De bezoekers waren enthousiast over de prettige wijze hoe er met de kalfjes omgegaan wordt. Dat het ook lekker smaakt was wel af te leiden uit de opmerkingen van de bezoekers over de heerlijke kalfsvleesgehaktballetjes.

Voor de kinderen was er een prijsvraag om een naam te bedenken voor het kalfje dat buiten stond. 203 kinderen namen deel aan deze prijsvraag. Gijs Kleinjan heeft de leuke naam Spikkel bedacht en hij ontvangt van Peter's Farm de waardebon van Intertoys. Gijs is 2 jaar oud en komt uit Vriezenveen. Daarnaast was er voor de kinderen een springkussen aanwezig en een lekker glaasje ranja.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen