De lekkerste ossobuco recepten

Ossobuco recepten op verschillende manieren bereid

Het ossobuco recept is een traditioneel Italiaans gerecht. Dit gerecht, ook vaak ossobuco alla Milanese genoemd, vindt zijn oorsprong in Milaan. De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. Het is als het ware een stoofschotel met kalfsvlees, uien, wortel en bleekselderij. Het merg uit het bot geeft de saus extra smaak en binding. Omdat ossobuco recepten zo geliefd zijn hebben we verschillende manieren van bereiding voor je uitgekozen.
 

Ossobuco met lintpasta

Bij een traditioneel Italiaans gerecht mag pasta natuurlijk niet ontbreken. Ossobuco en lintpasta in dit recept gaan perfect samen. Samen met die heerlijke saus van groenten, wijn en merg, geeft de citroen ook nog eens een frisse touch. Er zijn alleen wel tomaten verwerkt in dit recept, dit gebeurt niet bij het traditionele Milanese recept..

Ossobuco uit de oven

Met dit weer zijn ovengerechten favoriet, daarom mag ossobuco uit de oven niet ontbreken. Door het kalfsvlees te garen in de oven hoef je weinig tot geen vet te gebruiken. De risotto met olijven en tapenade maken dit recept helemaal af. 

Ossobuco alla Milanese met risotto

Voor deze risotto alla Milanese met ossobuco moet je even de tijd nemen in de keuken, maar dan heb je ook een rijkelijk gevuld recept. Gestoofde kalfsschenkels in een heerlijke groentesaus met Milanese risotto. De risotto laat je al roerend glazig worden. Dan giet je de wijn en saffraan erdoor, dit breng je aan de kook. Laat de rijst wellen en giet geleidelijk het kalfsvleesbouillon erbij. Laat de risotto in ongeveer 25 minuten licht smeuïg worden en roer er dan crème fraîche doorheen met Parmezaanse kaas. Bekijk het ossobuco recept met risotto.

BBQ recept met ossobuco

Je kunt ossobuco ook prima op de BBQ bereiden. Bekijk het recept van de BBQ met paprika, zoete ui en tijm. Benieuwd naar andere BBQ recepten? Deze vind je eenvoudig via onze receptenzoeker of door naar onze BBQ recepten te gaan.

Ben jij ook groot liefhebber van ossobuco recepten, probeer dan eens onze andere ossobuco recepten die we hieronder hebben gezet. Elke keer weer succes gegarandeerd! 

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen