Ossobuco met couscous, bloemkool en stro van knolselderij

4
> 60 minuten
kalfsschenkel
**
braden

Bereidingswijze

Laat de kalfsschenkels in ca een uur op kamertemperatuur komen, snij het vlies rondom de schenkel op 3 plekken door zodat de schenkels niet kromtrekken tijdens het bakken als het vlies samentrekt.

Bloem de schenkels en klop goed af, verhit een klont boter in een braadpan en braad de schenkels om en om in ca 5-6 minuten mooi goudbruin. Voeg de groenten, knoflook, gezouten citroen en kruiden toe, blus af met de wijn en laat dit even inkoken tot ca de helft van de vloeistof. Voeg de fond toe, dek af met een deksel en laat zachtjes 1,5-2 uur zacht koken tot de schenkels gaar zijn (makkelijk van het bot komen).

Haal de schenkels uit de pan, houd deze warm, en laat de jus inkoken, giet door een zeef, bind af en breng op smaak. Snij de knolselderij met een Japanse mandoline (rasp) in dunne plakjes van ca 1 mm en die in dunne reepjes (stro) van 1 mm. Verhit een pan met de olie tot 150°C en frituur de knolstro tot het uitgebruist is en licht gekleurd (let op de olie rond de 140°C houden), lek uit en bestrooi met wat fijn zout.

Fruit de uitjes voor de couscous kort aan in een flinke klont boter, voeg wortel/paprika toe, bak een paar minuten om en voeg als laatste de courgette en ras el hanout toe. Bak nog 1 minuut om en meng de couscous erdoor met een paar eetlepels vocht van de gezouten citroen en verwarm nog een paar minuten goed door. Bak ondertussen de bloemkoolroosjes in een koekenpan met wat boter, bak de olijfringetjes kort mee en breng op smaak met peper en zout.

Leg de ossobuco op een bord, druk de couscous goed aan in een ronde steker en garneer dit af met het knolselderijstro, de bloemkoolroosjes met olijf, en de saus.

Enjoy!

Dit recept is gemaakt met Peter's Farm Rosé Beter Leven Kalfsvlees.

Ingrediënten:

  • 4 dikke plakken kalfsschenkel
  • bloem
  • 1,5 dl witte wijn
  • 2,5 dl kalfsfond
  • 100 gram wortelblokjes
  • 100 gram prei gesneden
  • 100 gram knolselderijblokjes
  • ¼ gezouten citroen in stukjes
  • 3 tenen knoflook gesneden
  • 3 takken tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • olie/boter om te bakken
  • peper en zout

Voor de knolstro:

  • ¼ knolselderij
  • neutrale polie (zonnebloem, soya)
  • zout

Voor de couscous:

  • 150 gram couscous
  • 150 gram water
  • 200 gram kleine blokjes wortel/gele paprika/ rode paprika
  • 100 gram kleine blokjes groene courgette
  • klein uitje fijngesneden
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 10 groene olijven in dunne plakjes
  • boter om te baken

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.