Gestoofde kalfsossobuco met groene asperges en zachte avocadoboter

4
> 60 minuten
kalfsschenkel (ossobuco)
*
smoren
798

Bereidingswijze

Haal de plakjes kalfsschenkel minimaal 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Snijd de zijkanten een beetje in zodat ze later niet kromtrekken. 

Bestuif de plakjes kalfsschenkel met bloem. Verhit de geklaarde boter in een braadslee en bak de plakjes kalfsschenkel aan beide kanten lichtbruin. Haal uit de braadslede en fruit de wortelen, bleekselderij, uien en knoflookteentjes al roerend ongeveer 10 minuten in het achtergebleven braadvet. 

Leg de plakjes kalfsschenkel op de groenten. Voeg de gepelde tomaten toe met 1 theelepel citroenrasp, witte wijn en kalfsfond. Voeg tevens de laurierblaadjes, tijm en oregano toe en breng alles op smaak met peper. Breng op het fornuis eenmaal aan de kook, doe dan het deksel erop en laat op een laag vuur ongeveer 2,5 uur sudderen tot het vlees boterzacht is. Verwijder ondertussen af en toe het deksel en bedruip het vlees met de braadjus.

Halveer voor de avocadoboter de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer met de boter tot een gladde massa. Plet de roze peperkorrels en roer ze er samen met de overgebleven citroenrasp door. Breng op smaak met zout en zet koel weg. Haal pas 20 minuten voor het serveren weer uit de koelkast.

Was de krieltjes grondig en leg ze in licht gezouten water. Breng aan de kook en laat in ca. 20 minuten gaarkoken. Vervolgens afgieten. Kook de asperges in licht gezouten water in ongeveer 7 minuten beetgaar. Vervolgens eruit halen.

Roer vlak voor het opdienen de gehakte peterselie door de ossobuco en bewaar wat om te bestrooien. Breng de ossobuco op smaak met zout.

Leg om te serveren tomatensugo en een plakje kalfsschenkel op elk bord. Leg er 1 klein klontje avocadoboter op. Serveer de asperges en krieltjes met schil ernaast. Bestrooi alles met de apart gelegde peterselie en een snufje fleur de sel en serveer met de resterende avocadoboter.

Ingrediënten:

  • 4 plakjes kalfsschenkel (ossobuco)
  • 2 el tarwebloem
  • 4 el geklaarde boter
  • 2 wortelen, in fijne blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in fijne blokjes
  • 2 uien, in fijne blokjes
  • 3 knoflookteentjes. in fijne blokjes
  • 800 g gepelde tomaten (uit blik)
  • 2 tl biologische citroenrasp
  • 250 ml droge witte wijn
  • 250 ml kalfsfond
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ tl gedr. tijm en ½ tl gedr. oregano
  • Zwarte peper
  • 1 rijpe avocado
  • 100 g zachte boter
  • 1 tl roze peper
  • Zout naar smaak
  • 800 g krieltjes
  • 1 kg groene asperges. schoongemaakt en in het onderste derde deel geschild
  • 1 bos platte peterselie, gehakt

Overige:

  • Fleur de sel om te bestrooien

Voedingswaarden

55
42
37

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.