Ossobuco met verjus, venkel en saffraan

6
> 60 minuten
kalfsschenkel
**
braden

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 110ºC. Bestrooi de schenkels met zout en peper. Verhit 1 el olijfolie in een grote ovenvaste braadpan op middelhoog vuur. Braad de schenkels in 2 delen 2 minuten aan elke kant, of tot het lichtbruin is. Voeg voor het tweede deel indien nodig wat olijfolie toe. Schep de schenkels op een bord.

Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan op matig vuur. Roerbak de venkel en knoflook 5 minuten, voeg de tomatenpuree en saffraan toe en roer 30 seconden. Schenk de verjus of wijn erbij en roer 1 minuut, voeg de schenkels, de bouillon en salie toe. Stoof de schenkels afgedekt 6 uur in de oven, of tot het vlees heel mals is. Bestrooi met het venkelgroen en zout en peper naar smaak en serveer met de gnocchi.

* Verjus is een smaakmaker op basis van ongerijpte druiven, verkrijgbaar bij delicatessenwinkels.

Ingrediënten

  • 12 stuks plakken kalfsschenkel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 venkelbollen (totaal ± 450 g) in dikke plakken (houd het groen apart)
  • 3 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • flink plukje saffraandraadjes
  • 250 ml verjus* of witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 takjes verse salie
  • gekookte gnocchi (omgeschept met boter voor erbij)

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen