Verwarm de oven voor op 80°C. De haas uit de marinade halen en droogdeppen. Het vlees in geklaarde boter aanbraden. In de oven op de middelste rails ongeveer 1 uur garen tot een kerntemperatuur van 54°C.
Ondertussen de kervel wassen, drogen en fijnsnijden. Azijn, Noilly Prat, dijonmosterd en suiker door elkaar mengen en de olie al roerend erin gieten. De vinaigrette met zout en peper pikant op smaak brengen en de kervel toevoegen.
De filet na het garen vijf minuten in de uitgezette oven laten rusten. Vier grote borden met zout en peper bestrooien. De filet met de hand of met een snijmachine dun trancheren en de plakken direct op de voorbereide borden leggen. Ten slotte de kervelvinaigrette erover verdelen.
Tip: De gemarineerde haas is lekker als voorgerecht met vers brood. Daarbij de portiegrootte iets verkleinen. Als hoofdgerecht heerlijk met gebakken aardappelen.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.
Bekijk hierboven onze film
Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven