Kalfsribeye met paddenstoelen-biersaus

4
30 - 60 minuten
Kalfsribeye
*
BBQ-en
FoodFocus by Mayke

Bereidingswijze

Bereidingswijze ribeye:

  1. Verwarm de BBQ tot een temperatuur van 220°C.
  2. Leg de ribeye op het rooster en sluit de deksel voor ca. 2 minuten.
  3. Draai hem een kwartslag en gril hem nogmaals 2 minuten voor een mooie grillruit.
  4. Keer de ribeye om en gril ook deze kant ca. 2 minuten. Draai hem weer een kwartslag en gril nogmaals 2 minuten. De kerntemperatuur voor een medium ribeye moet ongeveer tussen de 51-53°C zijn.
  5. Kerntemperatuur bereikt? Pak hem in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijdt hem daarna in dunne plakjes en serveer met de paddenstoelensaus er overheen.

Bereidingswijze paddenstoelen-biersaus:

Verhit de boter in een pan en stoof de ui en paddenstoelen tot de ui zacht en glazig is. Voeg het bruin biertje, de runderbouillon en suiker toe.Laat dit op hoog vuur inkoken tot er een derde over blijft. Voeg nu de demi-glace toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Als de saus te dun is kan je hem met wat maïzena dikker maken.

Eet smakelijk!

Bron: Foodfocus by Mayke

Ingrediënten voor het kalfsvlees:

  • 1 stuk (1,5 kg) Kalfsribeye
  • Grof zeezout
  • Peper

Benodigdheden:

  • BBQ of grillplaat

Ingrediënten paddenstoelen-biersaus:

  • 4 el boter
  • 2 uien, in blokjes gesneden
  • 300 gr paddenstoelenmix
  • 1 flesje bruin bier 33 cl
  • 150 ml runderbouillon
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 400 ml demi-glace
  • Maizena

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.