Kalfsentrecote met een cranberry-sinaasappel saus & aardappelpuree & knoflookboontjes

4
30 - 60 minuten
kalfsentrecote
**
bakken
Vicky van Dijk

Bereidingswijze

  1. Haal als eerste de kalfsentrecote uit de koeling zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  2. Breng voor de aardappelpuree water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in ongeveer 20 min. gaar.
  3. Haal voor de knoflookboontjes de topjes van de boontjes af. Breng alvast water aan de kook en kook de boontjes in 6 min. net beetgaar.
  4. Rits voor de cranberry-sinaasappelsaus de takjes van de rozemarijn en snijd deze fijn. Doe deze samen met de cranberry's, rasp & schil van een ½ sinaasappel en de cointreau in een steelpannetje en laat deze 10 min. pruttelen op laag vuur.
  5. Warm voor de aardappelpuree de melk in een pannetje op, maar zorg dat het niet gaat koken. Haal de aardappelen door een pureeknijper of stamper. Voeg vervolgens de melk & het boter toe aan de aardappelen en roer tot de boter volledig is gesmolten. Breng op smaak met peper & zout. Hou de aardappelpuree warm door bijvoorbeeld de warme pan goed af te sluiten, deze au-bain-marie te verwarmen of afgedekt in de oven te zetten op 100°C.
  6. Dep de kalfsentrecote droog met wat keukenpapier en bestrooi deze alvast met wat peper aan alle kanten.
  7. Zet een koekenpan op het vuur en doe er een flinke klont boter in. Als de boter niet meer bubbelt is de pan warm genoeg. Doe 2 takjes verse rozemarijn en 2 gepelde teentjes knoflook in de boter. Leg de kalfsentrecote in de pan en bak vervolgens de kalfsentrecote in 4-6 min gaar. Eerst eventjes dichtschroeien op hoog vuur en daarna het vuur laag zetten en langzaam door laten garen. Leg alvast 2 stukken aluminiumfolie klaar waar je ze zo in kunt wikkelen. Giet met behulp van een lepel steeds wat boter over de kalfsentrecote zodat de smaken van de knoflook & rozemarijn goed in het vlees trekken.
  8. Verwarm in een andere koekenpan een klontje boter. Pers alvast een teentje knoflook en fruit deze even kort en voeg daarna direct de boontjes toe. Bak de knoflookboontjes 1-2 min. tot ze weer volledig zijn verwarmd.
  9. Verdeel als eerste de eerste de aardappelpuree over het bord en leg er een beetje van de cranberry saus naast. Snijd de kalfsentrecote in stukjes en leg deze bovenop de aardappelpuree. Serveer met de knoflookboontjes.

 Bron: Vicky van Dijk

Voor de kalfsentrecote:

  • 2 stuks (ongv. 175 g per stuk) kalfsentrecote
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke klont boter
  • peper & zout

Voor de cranberry-sinaasappelsaus:

  • 125 g cranberry's
  • rasp & sap van een ½ sinaasappel
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 30 ml cointreau

Voor de aardappelpuree:

  • 500 g kruimige aardappelen
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • peper & zout

Voor de knoflookboontjes:

  • 500 g sperziebonen
  • 1-2 teentjes knoflook
  • klontje boter
  • peper & zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.