Kalfshaas met Kerst

4
30 - 60 minuten
kalfshaas
*
grillen

Bereidingswijze

Laat de tournedos op kamertemperatuur komen. Besprenkel de aardappels in een ovenschaal met olijfolie, gehakte rozemarijn en peper. Schud goed om en rooster in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 20 minuten gaar. Breng dan op smaak met zeezout.

Smelt een klont boter in een pan en doe daar de bospenen in, smoor 2 minuten al roerend en voeg dan een lepel honing, de helft van het sinaasappelsap en wat peper en zout toe.

Kook onder af en toe omroeren tot het sap verdampt is en er een stroperig laagje om de bospenen blijft hangen. Voeg sap toe als dat nodig is.

Doe wijn, azijn en specerijen in een steelpan en kook zachtjes in tot er nog maar en beetje (1/5) geconcentreerde wijn over is en doe de jus erbij. Kook dan nog 10 minuten zacht door en zeef de specerijen eruit. Roer er een klont boter door en breng op smaak met zout en evt een drupje azijn.

Grill de tournedos in een grillpan of op een contactgrill zodat ze een mooi ruitje aan beide kanten krijgen, breng op smaak met peper en gaar nog 10 minuten op 80°C in de oven.

Serveer met een bladerdeeg kerstboompje die je zelf makkelijk kunt maken door met een mesje uit te snijden uit plakjes bladerdeeg, te bestrijken met eidooier en 10-15 minuten af e bakken op 170°C.

Smakelijk kerstfeest!

Ingrediënten:

  • 4 stuks tournedos van kalfshaas
  • 12 kleine rozeval aardappels in helften
  • rozemarijn
  • 16 bospenen geschild en in de lengte gehalveerd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 dl vers sinaasappelsap
  • boter

Kerstjus:

  • 3 dl vleesjus
  • 2 dl rode wijn
  • scheutje rode wijnazijn
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • 5 zwarte peperkorrels

Overige:

  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.