Brand of the VanDrie Group
Hasselback aardappelen
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappels goed schoon. Leg de aardappels tussen twee snijplankjes, zo voorkom je dat je de aardappels te ver insnijd, en snijd ze in hele dunne schijfjes. Leg de aardappelen in een ovenschaal, besprenkel met olie, peper en zout en zet voor zo’n 50 minuten in de oven, afhankelijk van hoe groot de aardappels zijn.
Vijgen salade
Verdeel de gemengde salade over twee schaaltjes. Halveer de verse vijgen, doe deze er op samen met de plakjes Prosciutto, verkruimelde geitenkaas en maak af met balsamico azijn.
Geroosterde wortels
Verwarm de oven voor op 200°C (kan met de aardappels samen in de oven). Schil de wortels met een dunschiller. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, honing, verse tijm, peper en zout. Rooster ze in ongeveer 35 minuten gaar. Draai halverwege even om. Garneer met nog wat verse tijm en peterselie.
Oesters
Haal de oesters een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Dep de oesters voor het bereiden met keukenpapier droog. Marineer met honing, likeur 43, peper, zout en knoflookpoeder. Laat dit even zo staan. Verwarm een ruime hoeveelheid roomboter in een pan. Bak de oesters op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin. Zet vervolgens het vuur lager en bak nog 3 minuten per kant. Laat de oesters vervolgens nog 5 minuten verpakt in aluminiumfolie rusten. Optioneel: je kunt er naar wens ook nog wat Parmezaanse kaas tussen doen. Garneer met gehakte peterselie.
Bron: Laura's Supervood
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film