Kalfsoester met hasselback aardappels

2
> 60 minuten
kalfsoesters
*
bakken
Laura's Supervood

Bereidingswijze

Hasselback aardappelen
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappels goed schoon. Leg de aardappels tussen twee snijplankjes, zo voorkom je dat je de aardappels te ver insnijd, en snijd ze in hele dunne schijfjes. Leg de aardappelen in een ovenschaal, besprenkel met olie, peper en zout en zet voor zo’n 50 minuten in de oven, afhankelijk van hoe groot de aardappels zijn.

Vijgen salade
Verdeel de gemengde salade over twee schaaltjes. Halveer de verse vijgen, doe deze er op samen met de plakjes Prosciutto, verkruimelde geitenkaas en maak af met balsamico azijn.

Geroosterde wortels
Verwarm de oven voor op 200°C (kan met de aardappels samen in de oven). Schil de wortels met een dunschiller. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, honing, verse tijm, peper en zout. Rooster ze in ongeveer 35 minuten gaar. Draai halverwege even om. Garneer met nog wat verse tijm en peterselie.

Oesters
Haal de oesters een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Dep de oesters voor het bereiden met keukenpapier droog. Marineer met honing, likeur 43, peper, zout en knoflookpoeder. Laat dit even zo staan. Verwarm een ruime hoeveelheid roomboter in een pan. Bak de oesters op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin. Zet vervolgens het vuur lager en bak nog 3 minuten per kant. Laat de oesters vervolgens nog 5 minuten verpakt in aluminiumfolie rusten. Optioneel: je kunt er naar wens ook nog wat Parmezaanse kaas tussen doen. Garneer met gehakte peterselie.

Hasselback aardappelen:

  • 4 vastkokende middelgrote aardappelen
  • Olijfolie
  • Peper/Zout
  • Gehakte peterselie

Vijgen salade:

  • 50 gram rucola veldsla melange
  • 2 verse vijgen
  • 40 gram geitenkaas
  • 4 plakjes Prosciutto met truffel
  • Balsamico azijn

Geroosterde wortels uit de oven:

  • 300 gram regenboog wortel mix
  • 1 el olijfolie
  • 2 el honing
  • Paar takjes verse tijm
  • Peper/zout
  • Verse peterselie

Oesters:

  • 2 stuks kalfsoesters
  • Roomboter
  • Peper/zout
  • 40 ml Likeur 43
  • 1 el honing
  • knoflookpoeder

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen