Achtermuis met Truffel mayonaise

4
> 60 minuten
kalfsachtermuis
*
ovengebraad
ByAmbernl

Bereidingswijze

Haal het vlees minstens 15 minuten voor het braden uit de koelkast en dep indien nodig droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 100°C. Verhit boter en olijfolie een bakpan en laat uitbruisen. Bestrooi de muis met een beetje zout en versgemalen peper. Braad het vlees in 2-3 minuten rondom bruin. Leg het vlees op een bakplaatje en gaar het verder in de oven tot het rosé is en een kerntemperatuur heeft van 50°C. Dit duurt circa 22 minuten. Laat de muis minstens 15 minuten rusten alvorens het aan te snijden.

Neem een vetvrije kom. Doe de eierdooiers met de mosterd in een kom. Klop de eierdooier en de mosterd met een garde en voeg hier al kloppend de olie middels een dun straaltje doe. (Giet je de olie er te snel aan toe dan kan het gaan schiften. Mocht het gaan schiften pak dan een schone vetvrije kom en een schone vetvrije garde).

Doe vervolgens 1 eierdooier in de kom en klop langzaam het geschifte mengsel de eierdooier. Om evt de mayonaise te verdunnen kan je een scheutje witte wijnazijn toevoegen. De truffelmayonaise breng je op smaak met een snufje zout en een beetje vers geperst citroensap. Rasp als laatste 2 verse truffels en meng dit vervolgens door de mayonaise.

Voeg nog wat sla en paprika toe en je hebt een heerlijk gerecht.

Eetsmakelijk!

Ingrediënten:

  • 1 stuk a 400 gram, gevliesde kalfsachtermuis
  • 2 grote eierdooiers
  • 300 ml milde olijfolie
  • witte wijnazijn
  • 1 volle theelepel dijonmosterd
  • 2 a 3 verse truffels, geraspt in kleine stukjes
  • zout
  • 1 citroen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.