Kalfsrack uit de oven

4
> 60 minuten
kalfsrack
**
ovengebraad
Marigoldtwelve

Bereidingswijze

Haal het Kalfsrack een paar uur voor het bereiden uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen (bij bevroren vlees: haal het een dag van te voren uit de diepvries). Verwarm de oven voor op 85°C.

Wrijf de kalfsrack in met zeezout en laat dit goed intrekken. Leg het Kalfsrack in een met bakpapier beklede braadslede en zet het in de voorverwarmde oven. Draai de kalfsrack na 30 minuten om. Controleer na een uur de kerntemperatuur van de kalfsrack, zodra het ongeveer 60°C is, is het gaar. Afhankelijk van of je het medium of doorbakken wilt.

Haal de kalfsrack uit de oven en plaats een koekenpan die groot genoeg is voor de rack op hoog vuur. Giet er 1 eetlepel olijfolie in en als de olie bijna rookt voeg je de kalfsrack toe. Houd de rack vast met een tang of met een theedoek en zorg dat alle kanten van de kalfsrack mooi bruin worden. Verlaag de temperatuur van de oven tot ongeveer 60°C en zet het Kalfsrack terug in de oven voor ongeveer 15 minuten.

Haal de rack uit de oven en laat het ongeveer 30 minuten rusten. Snijd de kalfsrack in mooie dikke koteletten en plaats de kalfskotelet op een bord en besprenkel met wat olijfolie. Om het af te maken leg je op elke kotelet een plakje boter en strooi hier wat peper overheen.

Geniet van dit heerlijke kalfsrack gerecht!

  • Variatietip: In plaats van boter zou je hier ook kunnen kiezen voor een heerlijke groene of rode pesto als finishing touch!
  • Handige tip: Zorg ervoor dat je een timer op je telefoon aanzet zodat je precies weet hoelang je nog hebt voordat je de volgende handeling moet doen. In de tussentijd zou je namelijk de bijgerechten kunnen klaarmaken, super handig!

Kerst bijgerecht 1: Groenterolletjes met Jamón Serrano

Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal licht in met een beetje olijfolie. De snelste manier om de steelaanzet van de haricots verts te snijden is om het zakje waarin je ze hebt gekocht dicht te laten en door het plastic heen te snijden aan beide kanten. Maak de haricots verts samen met de andere groentes schoon en schil de pastinaak. Zet ondertussen een pan water op het vuur en laat het water koken.

Snijd de pastinaak, de courgette en de rode paprika in even lange stukken van ongeveer 10 cm lang en een halve centimeter breed. De haricots verts zijn al ongeveer op deze lengte. Laat nu alle groentes even kort koken in de pan met kokend water en giet de groentes daarna goed af.

Leg de plakjes Jamón Serrano klaar op een snijplank om de groente in op te rollen. Maak kleine groentepakketjes van de verschillende groentes en leg ze op de uiteindes van de Jamón Serrano. Schep met een theelepel een beetje crème fraîche op de groentes. Rol mooie groentepakketjes in de Jamón Serrano. Leg nu alle groentepakketjes in de ovenschaal en zet ze 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

  • Variatietip: Kies jouw favoriete groentes en maak, net zoals ik, je eigen versie van de groenterolletjes.
  • Handige tip: Snijd alle groentes van te voren, bijvoorbeeld in de ochtend, en bewaar ze in de koelkast in een bakje. Dit scheelt ontzettend veel tijd tijdens het kerstdiner!

Kerst bijgerecht 2: Zoete aardappelgratin met groene pesto, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappels en schil ze daarna. Snijd ze in de dunne plakjes. Snipper de rode ui. Meng de zoete aardappels, de rode ui en de slagroom in de ovenschaal. Strooi hier overheen de Parmezaanse kaas en een paar theelepels groene pesto. Strooi daarna nog wat Italiaanse kruiden en wat peper en zout eroverheen en meng alles goed door elkaar. Plaats de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven, et voilà!

Daar is de heerlijke zoete aardappelgratin, eet smakelijk!

  • Variatietip: Probeer in plaats van groene pesto eens rode pesto!
  • Handige tip: Snijd de zoete aardappel en de ui van te voren en bewaar ze in aparte bakjes in de koelkast. Dit scheelt veel tijd tijdens het kerstdiner!

Bron: Marigoldtwelve

Ingrediënten:

  • 1 stuk kalfsrack
  • Zeezout
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Boter, om te serveren
  • Peper, om te serveren

Benodigdheden:

  • braadslede
  • bakpapier

Kerst bijgerecht 1: Groenterolletjes met Jamón Serrano (3 rolletjes pp)

  • 1 Pastinaak
  • 1 Rode Paprika
  • 1/2 Courgette
  • 125 g Haricots verts
  • 100 g Jamón Serrano
  • 100 g Creme Fraîche
  • Een beetje olijfolie

Benodigdheden:

  • Dunschiller voor de pastinaak
  • Ovenschaal

Kerst bijgerecht 2: Zoete aardappelgratin met groene pesto, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas

  • 450 g zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 100 ml slagroom
  • 60 g groene pesto
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Ovenschaal

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.