Roergebakken kalfsvleesreepjes met mango en basilicum

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
roerbakken

Bereidingswijze

Snijd het vruchtvlees van de mango in reepjes. Verwarm de olijfolie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak hierin de kalfsvleesreepjes mooi bruin en nog rosé van binnen.

Neem de reepjes uit de wok, bestrooi het met zout en peper en houd het warm. Roerbak de knoflook, de plakjes Spaanse peper en de asperges in de overgebleven olijfolie zonder te kleuren. Voeg sake en de mango toe, roerbak het geheel nog even, verwarm de kalfsvleesreepjes in het mengsel en voeg als laatste de gesneden blaadjes basilicum toe.

Lekker met kleefrijst en gemarineerde gember.

Ingrediënten

  • 500 gr kalfsvleesreepjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1/4 rode Spaanse peper, in plakjes gesneden
  • 8 witte asperges, geschild en in drieën gesneden of ongeschilde groene asperges
  • 2 eetlepels sake
  • 1 eetlepel basilicumblaadjes, in reepjes gesneden
  • 1 kleine mango, geschild
  • zout en peper uit de molen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.