Kalfs minute steak met geroosterde groenten en tijmjus

4
30 - 60 minuten
kalfs minute steak
*
bakken

Bereidingswijze

Haal de kalfs minute steaks een half uur voor bereiding uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappels, schil de pastinaken en was de groenten. Snij de aardappels in partjes, doe in een ovenschaal en wrijf licht in met pindaolie. Snij de groenten in gelijke “frites”vorm en wrijf ook licht in met olie.

Rooster de aardappelpartjes en groenten in aparte schalen in de oven, aardappels hebben ca 15-20 minuten nodig en de groenten 10-15 minuten (verschilt per oven dus af en toe checken). Verhit een beetje olie en een klontje boter in een bakpan en bak de kalfs minute steaks aan beide zijden in ca 3-4 minuten mooi rosé. Laat het kalfsvlees in aluminiumfolie nog 5 minuten rusten (in de nog warme oven) voor het serveren en breng dan op smaak met peper en zout.

Rits de blaadjes tijm van de steeltjes. Breng de groenten en aardappels op smaak met peper en zout en bestrooi met verse tijmblaadjes. Lekker met een wijn-tijmjus.

Tip: Vervang de minute steaks door kalfsschnitzels

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfs minute steak
  • 12 aardappels met rode schil (Rozeval)
  • 2 pastinaken
  • 1 courgette
  • 4 groene asperges
  • pindaolie (arachideolie)
  • klontje boter
  • peper uit de molen
  • zout
  • 2 takjes verse tijm

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.