Saltimbocca alla Romana met verse asperges

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzels
*
bakken
507

Bereidingswijze

Schil de asperges en snij de houtige uiteinden volledig af. Laat de asperges in ongeveer tien tot twaalf minuten in zout water gaar worden. De gaartijd hangt af van de dikte van de asperges. Giet ze af en houd ze warm.

Leg het vlees naast elkaar op een snijplank en klop ze eventueel wat platter. Leg op vier plakken vlees telkens een plak parmaham en een blaadje salie. Leg de tweede plak erop en prik hem vast met een satéprikker. Kruid het vlees met peper en bestuif het met meel. Verhit de olie in een pan en bak het vlees twee tot drie minuten aan beide kanten. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.

Kook voor de saus het braadvocht met witte wijn en laat het wat indikken. Roer de double cream erdoor en breng de saus met zout, peper en een beetje suiker op smaak. Leg de saltimbocca en asperges op voorverwarmde borden en giet wat saus op elk bord.

Ingrediënten

  • 800 g witte asperges
  • 4 st kalfsschnitzels
  • 4 blaadjes salie
  • 4 plakken parmaham
  • Zout
  • Peper
  • 25 g tarwemeel
  • 3 el spijsolie

Voor de saus

  • 125 ml witte wijn
  • 125 g crème double
  • Suiker

Voedingswaarden

10
52
49

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.