Kalfshaas asperge rolletjes

4
30 - 60 minuten
kalfshaas
*
grillen
Wat Eet Elisa?

Bereidingswijze

Neem de kalfshaas en snij met een scherp mes over de lengte van de haas dunne lange filets. Leg de filets in een grote kom. Meng apart de olijfolie, met de azijn, en de andere kruiden en roer dit goed tot je een gladde marinade hebt. Giet de marinade bij de kalfshaas filets en meng dit samen gewoon met de hand. Je masseert eigenlijk de marinade in het vlees. Zet dit een half uur apart.

In de tussentijd was en snij je de groenten. Leg ze vast klaar op een grote snijplank. Pak de kalfshaas filets er weer bij en halveer ze zodat je lapjes krijgt van ongeveer 10 cm lang. In het midden van elk lapje leg je een paar aspergetips en wat reepjes paprika. Rol de lapjes op en prik de uiteindes vast met een tandenstoker.

Wanneer je dit gedaan hebt verwarm je een grillpan op hoog vuur. Met een kwastje breng je wat van de vloeibare boter aan over de bodem van de pan. Wanneer de pan goed heet is leg je de rolletjes erin. Ongeveer 6 stuks per keer. Laat de rolletjes ongeveer 2-3 minuten liggen zonder om te draaien. Je krijgt dan mooie grill strepen in het vlees en het heeft de tijd om te garen. Draai de rolletjes dan om tot alle kanten van het rolletje er ook zo uitzien.

De kalfshaas Asperge Rolletjes zijn klaar. Serveer bijvoorbeeld met wat zilvervliesrijst en een frisse salade.

Eet smakelijk!

Bron: Wat Eet Elisa?

Ingrediënten:

  • 900 gram kalfshaas
  • 50 ml olijfolie
  • 4 eetlepels witte wijn azijn
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 3 theelepels zout
  • 4 tenen geperste knoflook
  • 200 gram aspergetips
  • ½ rode paprika in reepjes
  • ½ gele paprika in reepjes
  • 1 eetlepel vloeibare boter

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen