Brand of the VanDrie Group
Haal de oesters uit de koelkast verwijder de verpakking en leg ze op een plat bord. Bestrijk met olijfolie en laat circa 20 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm een koekenpan met dikke bodem op matige temperatuur. Bak de oesters om en om circa 3 minuten aan iedere kant tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en laat rusten op een warm bord, afgedekt met plastic folie.
Doe tonijn, creme fraiche, mayonaise, ui, kappertjes en limoensap van 1 limoen in een blender. Laat mengen tot je een mooie saus hebt. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout naar smaak. Meng de rucola met olijfolie, zout en limoensap van ¼ limoen. Neem 4 borden, leg op ieder bord 2 eetlepels tonijnsaus. Snij de oester in dunne plakjes en bestrooi het vlees met zout en peper. Leg de tonijn in een torentje op de saus.
Verdeel de rucola over de borden. Lepel de rest van de tonijnsaus over het vlees. Garneer met gezouten kappertjes.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film