Kalfrack met een mangosausje, gegrilde groente en zoete aardappelpuree

4
> 60 minuten
kalfsrack
*
ovengebraad
Mayke | FOCUS & CLICK

Bereidingswijze

Bereidingswijze Kalfsrack:

  1. Haal de kalfsrack uit de verpakking, leg hem op een schaal en dep hem droog met keukenpapier.
  2. Wrijf de kalfsrack in met de BBQ-rub en laat ongeveer een uur afgedekt met aluminiumfolie liggen. Zo kan het vlees even op kamertemperatuur komen en de smaak van de rub in het vlees trekken.
  3. Verwarm de BBQ naar een temperatuur van 150°C. Grill de kalfsrack tot de kern een temperatuur bereikt heeft van 50°C.
  4. Terwijl het vlees op temperatuur komt, kunnen vast de groente gesneden en gegrild worden in een grillpan of naast het vlees op de BBQ.
  5. Wanneer de kalfsrack zijn kerntemperatuur bereikt heeft, haal je hem van de BBQ en laat hem even 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
  6. Serveer de kalfsrack met de gegrilde groente, zoete aardappelpuree en het mangosausje.

Bereidingswijze mangosausje:

  1. Schil de mango en haal het vruchtvlees van de pit af.
  2. Snijd een stuk van ongeveer 2 cm van de gemberwortel af en schil en rasp deze fijn.
  3. Snijd ook de rode peper fijn.
  4. Doe de mango in een pannetje met 100 ml water en doe hier wat rasp van de citroen bij en het sap van de citroen. Ook de gemberwortel en rode peper kunnen bij de mango. Breng dit ongeveer 5 min aan de kook tot het een papje wordt.
  5. Pureer het mangomengsel met de staafmixer tot een glad geheel.

Bereidingswijze zoete aardappelpuree:

  1. Snijd de zoete aardappel in grote stukken en kook tot ze gaar zijn. De schil valt tijdens het koken van de aardappel af.
  2. Verwarm ondertussen de boter en de melk in de magnetron of even op het vuur.
  3. Zodra de aardappelen gaar zijn en je de schil ervan af hebt gehaald gooi je de boter en melk bij de aardappelen. Doe ook de gedroogde tijm erbij en stamp tot een mooie puree. Breng verder op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Bron: Mayke FOCUS & CLICK

Voor de kalfsrack:

  • 1 stuk kalfsrack
  • T-REX Sweet Heat BBQ rub (Of een andere rub)
  • Verschillende soorten groente

Voor de zoete aardappelpuree:

  • Grote zoete aardappel
  • 125 ml halfvolle melk
  • 40 gram boter
  • 2 tl gedroogde tijm

Voor het mangosausje:

  • 1 mango
  • 1 citroen
  • Gemberwortel
  • Halve rode peper
  • Peper en zout

Keukenbenodigdheden:

  • Grillpan
  • Oven/BBQ
  • Staafmixer
  • Vleesthermometer

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen