Brand of the VanDrie Group
Chimichurri
Hak de peterselie fijn met een mes. Snipper het sjalotje. Snijd de rode peper in kleine stukjes en pers de knoflook. Doe dit allemaal samen met de rode wijn azijn, gedroogde oregano, peper en zout in de keukenmachine en maal tot een grof mengsel. Doe dit in een bakje en giet er 100 ml olijfolie bij. Roer door en laat even zo staan zodat de smaken goed kunnen combineren. Bewaar in de koelkast.
Mais salade
Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote kom. Maak de dressing en meng dit door de mais salade.
Krieltjes met schil uit de oven
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de krieltjes schoon en halveer deze. Meng in een ovenschaal met de olijfolie, peper en zout. Je kunt er ook wat verse kruiden bij doen als tijm en/of rozemarijn. Bak de aardappeltjes 35 à 40 minuten tot ze bruin kleuren.
Ribeye
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Besmeer met een kwastje een klein beetje met olijfolie en peper en zout. Verwarm een grillplaat of grillpan tot deze heet is. Grill de ribeye's per kant zo’n twee minuten. Pak het vlees in aluminiumfolie en laat even 5 minuten rusten. Snijd erna het vlees in plakjes, leg op een bord en combineer met de chimichurri. Serveer met de mais salade en krieltjes uit de oven.
Bron: Laura's Supervood
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film