Oester met lauwwarme quinoa salade en zoete aardappel

4
30 - 60 minuten
kalfsoester
*
bakken

Bereidingswijze

Marineer het vlees in de helft van de olijfolie, limoensap, peper en zout en de Ras el hanout kruiden en laat minimaal 1 uur inwerken. Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de hazelnoten op bakpapier op een bakplaat. Doe de hazelnoten in de voorverwarmde oven en roer ze na 4 minuten een keer om. Laat ze in totaal 8-10 minuten roosteren. Haal ze uit de oven en laat de hazelnoten 1 uur rusten.

Bak de zoete aardappel in een braadpan aan met de overgebleven olijfolie en blus af met 500 ml groentebouillon. Kook de zoete aardappel verder tot beetgaar. Kook ondertussen in een andere pan de quinoa in de rest van de groentebouillon gaar. Breng op smaak met een klontje boter en de limoensap. Snij de hazelnoten fijn.

Meng de spinazie, hazelnoten, de rode ui en de munt door de quinoa tot een salade. Bak de oesters om en om op middelmatig vuur en hou ze mooi rosé van binnen.

Serveer met de quinoa salade en de zoete aardappels. Maak het gerecht af met een reductie van Balsamico.

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsoester
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel Ras el hanout kruiden
  • 500 gram zoete aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 500 gram quinoa (Biologisch)
  • 1.5 liter groentebouillon
  • 1 klontje roomboter
  • 2 handjes verse spinazie
  • 100 gram hazelnoten geroosterd in de oven en daarna fijngehakt
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 2 eetlepels munt fijngehakt
  • Balsamico reductie voor garnering

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.