Kalfstartaar soutzoukakia style

4
> 60 minuten
dikke bil van kalf (bovenbil)
***
vers bereid
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Schil de sjalotten en vacumeer met de bouillon en azijn. Gaar 10 uur in een waterbad van 80°C.

Snijd de sjalot en de lengte tot de kern in en verwijder de binnenste ringen. Dit wordt opgevuld met de kalfstartaar. Snijd het kalfsvlees fijn en breng op smaak met de aromaten. Blanceer de kruiden kort. Dep droog en blender met 500 g zonne­bloemolie op 80°C. Koel snel terug. Laat 1 dag trekken en passeer door een doek.

Verwarm het komijnpoeder met de olie onder vacuüm in een waterbad van 80°C gedurende 10 uur. Verwerk de olie tot een mayonaise. Meng het uienpoeder onder het tuilebeslag, smeer dun uit en bak goudbruin in de oven van 160°C. Verwarm de vloeistoffen en de aromaten en giet over de uisnippers. Sap de tomaten en reduceer met de sjalot en knoflook tot de helft. Passeer door een doek, voeg de kruiden toe en laat infuseren. Zeef en breng op smaak.

Dresseer harmonieus op bord.

***

Soutzoukakia zijn gehaktballen met komijn, ui, knoflook en munt, die gegaard zijn in tomatensaus. Wij hebben kalfstartaar gebruikt in plaats van gehakt en zo onze eigen Soutzoukakia ontwikkeld.

Ingrediënten:

  • cressen naar keuze

Voor de sjalot sous vide:

  • 2 sjalotten geschild
  • 500 g kippenbouillon
  • 50 g sambaiazijn

Voor de kalfstartaar:

  • 1 stuk dikke bil van kalf (bovenbil)
  • zout
  • peper
  • gehakte peterselie
  • gehakte munt
  • gesneden bieslook

Voor de muntolie:

  • 1 bos munt
  • 1 bos peterselie
  • 500 g zonnebloemolie

Voor de emulsie van komijn:

  • 20 g komijnpoeder
  • 500 g zonnebloemolie

Voor de krokante tuile van ui:

  • tuilebeslag
  • uienpoeder

Voor de zoetzure ui:

  • uisnippers
  • 100 g ottafujuazijn
  • 100 g chardonnay­azijn
  • 300 g water
  • beetje komijnpoeder

Voor de bouillon van tomaat:

  • 1 kg tomaat
  • 3 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takken munt
  • 2 takjes peterselie
  • zout
  • peper

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.