Kalfspicanha van de BBQ met ui en Champignons

4
> 60 minuten
kalfstaartstuk (picanha)
*
BBQ-en
398
Chantal Recepten

Bereidingswijze

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en steek de BBQ aan. Zorg ervoor dat deze een temperatuur bereikt van ongeveer 140°C. Leg de picanha (met de vetkant naar boven) op de BBQ, steek een thermometer in het dikste deel van het vlees, doe dan de BBQ dicht en zorg er voor dat de temperatuur continu rond de 140°C blijft. (reken ongeveer op een uur garingstijd per kg vlees).

Ondertussen snijd je de uien in dikke ringen en de champignons in grove stukken. Deze bak je in een pan en bestrooi je met (flink wat) peper en zeezout (of andere kruiden die je lekker vindt). Wanneer de kerntemperatuur van het vlees 48-50°C is, haal je het vlees van de BBQ af en verpak je deze in alumiliumfolie. Zorg er vervolgens voor dat de BBQ een temperatuur bereikt van ongeveer 200°C en leg het vlees op de vetkant voor circa 2 minuten voor een ‘krokante’ grill-laag.

Laat het vlees dan nog even rusten (in alufolie) en snijd vervolgens in dunne plakken. Bestrooi met zeezout (en peper), leg de uienringen, champignons en rozemarijn erbij.

Eet smakelijk!

Dit recept is gemaakt met Peter's Farm Rosé Beter Leven Kalfsvlees.

Ingrediënten:

  • 750 gr kalfstaartstuk (picanha)
  • 200 gr ui
  • 200 gr champignons
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 2 tl zeezout
  • 2 tl zwarte peper

Voedingswaarden

6
16
57

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.