Brand of the VanDrie Group
Snipper de ui, snijd de knoflook klein en hak de wortel en pastinaak in stukken. Snijd de kalfsnek in grove stukken en mik hier wat peper en zout op. Bak de spekjes in de pan, doe hier de ui en knoflook bij en bak een paar minuutjes. Schep dit mengsel uit de pan en laat het beetje bakvet achter. Mik hier de 20 gr boter bij en bak het vlees hierin een beetje bruin. Gooi het spek-mengsel terug samen met de blokjes wortel en pastinaak en laat dit een minuut of vijf staan (of smoren).
Voeg de tomatenpuree toe, roer dit door elkaar heen, mik dan de bloem erbij en dit laat je alroerend door het mengsel opnemen. Voeg dan de bouillon, rode wijn en laurierblaadjes toe en zorg dat het gaat koken. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en ga vooral lekker je ding doen, want je moet dit een uur of vier (!) laten staan. Soms wel ff doorroeren, ok? Anders zit het vast aan de bodem van de pan en dat is om te janken. Nadat dit vier uur op heeft gestaan, snijd je de champi’s in grove stukken, deze bak je ff aan en mik je bij het geheel.
Laat nog een uurtje staan en val vervolgens aan. Of niet, dan val je de volgende dag aan, want stiekem is dat misschien wel nóg lekkerder!
ENJOY!
Bron: Chantal Recepten
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film