Brand of the VanDrie Group
Neem de kalfsblokjes tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 100°C boven/onderwarmte.
Verhit 2 eetlepels geklaarde boter op een hoog vuur en schroei de kalfsblokjes hierin goed dicht, maar ze moeten van binnen nog rosé zijn. Neem uit de pan en houd warm, afgedekt, in een ovenvaste schaal in de oven.
Voeg de overgebleven geklaarde boter toe aan de pan. Voeg de champignons, zout en peper toe. Bak krachtig gedurende ongeveer 3 minuten. Zet het vuur iets lager. Voeg de sjalotten toe en bak nog 3 minuten. Blus af met witte wijn of kalfsfond. Meng room met maïzena, voeg toe en breng aan de kook tot een romige massa. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg het kalfsvlees toe. Laat het niet meer koken. Serveer bestrooid met bieslook en bijvoorbeeld spätzle in boter.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film