Kalfsragout van filetpunten op boterspätzle

4
0 - 30 minuten
kalfsblokjes (haas)
*
bakken
390

Bereidingswijze

Neem de kalfsblokjes tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 100°C boven/onderwarmte. 

Verhit 2 eetlepels geklaarde boter op een hoog vuur en schroei de kalfsblokjes hierin goed dicht, maar ze moeten van binnen nog rosé zijn. Neem uit de pan en houd warm, afgedekt, in een ovenvaste schaal in de oven. 

Voeg de overgebleven geklaarde boter toe aan de pan. Voeg de champignons, zout en peper toe. Bak krachtig gedurende ongeveer 3 minuten. Zet het vuur iets lager. Voeg de sjalotten toe en bak nog 3 minuten. Blus af met witte wijn of kalfsfond. Meng room met maïzena, voeg toe en breng aan de kook tot een romige massa. Breng op smaak met zout en peper. 

Voeg het kalfsvlees toe. Laat het niet meer koken. Serveer bestrooid met bieslook en bijvoorbeeld spätzle in boter.

Ingrediënten:

  • 500 g kalfsblokjes (haas)
  • 3 eetlepels geklaarde boter
  • 250 g gemengde paddenstoelen (bijv. bruine champignons en eekhoorntjesbrood), in hapklare plakjes
  • 2 sjalotten, gehakt
  • 150 ml witte wijn of kalfsfond
  • 150 ml room
  • 30 g maïsmeel
  • 1 bos bieslook, in kleine rolletjes
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

9
24
28

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.