Brand of the VanDrie Group
Neem de oesters een half uur voor bereiding uit de koelkast. Wrijf ze met olie in en bestrooi ze rondom met versgemalen peper. Verwarm een pan met antiaanbaklaag en zet de warmtebron daarna in de laagste stand. Bak hierin de oesters onder regelmatig bewegen en wentelen mooi bruin en nog rosé van binnen. Bestrooi de oesters met zout en houd ze warm.
Doe de fijngesneden paddenstoelen met de cognac en madera in een pan en breng het mengsel snel aan de kook. Voeg de room toe en kook het geheel dan zachtjes in tot een dikke ragout. Neem de pan van het vuur, roer er de eidooier en peterselie door en breng op smaak met zout en peper. Bedek elke oester met een gedeelte van dit mengsel en plaats ze in een oven met bovengrill tot dat de paddenstoelen-ragout lichtbruin is gekleurd en de kern van het vlees nog nèt rosé is.
Lekker met rösti en schorseneren of spinazie à la crème.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film