In een pan de ingrediënten voor de teriyaki-marinade tot een homogene saus roeren en bij matige temperatuur aan de kook brengen. Tijdens het roeren wat laten indikken. Het vlees daarna rondom met een penseel insmeren en in een schaal leggen. In de koelkast gedurende ongeveer 2 uur afgedekt laten doortrekken.
De oven op 180°C boven-/onderwarmte (circulatielucht 160°C) voorverwarmen. In een pan de plantencrème bij matige temperatuur verhitten en de kalfshaasfilets daarin ongeveer 4 minuten rondom aanbraden. De filets op een bakplaat leggen en in voorverwarmde oven op het middelste rek 10-15 minuten garen. De resterende marinade door een zeef voeren en later als dipsaus aanbieden.
De rijst onder stromend koud water in een zeef afspoelen, tot het water helder is. In licht gezouten water bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul een schaal met de rijst en roer de boter en het lemmetjessap er doorheen.
Van groene asperges de einden afsnijden en de stengels in scheve stukken snijden. In een schaal mengen met de salade met wilde kruiden. De aardnootolie, witte wijnazijn, zout en peper tot een vinaigrette roeren en de sla daarmee aanmaken.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.
Bekijk hierboven onze film
Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven