Ossobuco alla Milanese met saffraanrisotto

4
> 60 minuten
ossobuco
**
ovengebraad
660

Bereidingswijze

Haal de ossobuco ongeveer een half uur voor de bereiding uit de koelkast en laat het op temperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel vervolgens de knoflook en twee uien en snijd ze in blokjes. Schil en snijd de wortelen en selderij, maak de prei schoon en snijd de prei fijn.

Doe vervolgens de ossobuco in een braadpan in olie en braad aan beide zijden aan. Haal de ossobuco eruit zodra deze bruin zijn. Bak daarna de uien- en knoflookblokjes in de braadpan aan. Voeg de wortelen, selderij en prei toe en bak deze mee tot het bruin wordt. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor en blus af met 500 ml witte wijn.
Voeg de tomaten, citroenschil, een laurierblaadje en tijm toe en breng op smaak brengen met peper en zout. Als laatste doe je de ossobuco-plakjes erbij en plaats je het afgedekt in de voorverwarmde oven, laat ongeveer 40 minuten stoven.

Pel ondertussen de overige ui en snijd in kleine blokjes, dit is voor de risotto. Verhit een beetje boter in een pan en fruit de ui daarin. Voeg rijst en saffraan toe en laat het meefruiten. Blus vervolgens af met 150 ml witte wijn en de bouillon. Laat de risotto op laag vuur in de afgedekte pan ongeveer 20 minuten gaar koken. Als laatste roer je de parmezaanse kaas door de risotto. Maak de bladpeterselie schoon door het te wassen, laat het drogen en snijd vervolgens fijn.

Maak de ossobuco op met groente en saus, bestrooi met bladpeterselie. Serveer de ossobuco met de saffraanrisotto. Eet smakelijk!

Ingredienten

  • 4 plakken ossobuco
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g wortelen
  • 150 g bleekselderij
  • 200 g prei
  • Een beetje plantaardige olie voor het aanbraden
  • 2 el tomatenpuree
  • 650 ml droge witte wijn
  • 40 ml gezeefde tomaten
  • 1 schijfje onbehandelde citroenschil
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes verse tijm
  • Zout
  • Peper uit de molen

Voor de saffraanrisotto:

  • Een beetje boter voor het aanbraden
  • 200 g risottorijst (rondkorrelige rijst)
  • 1 zakje saffraandraadjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 bosje bladpeterselie

Voedingswaarden

35
26
60

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen