Haas met truffelmarinade en kervelvinaigrette

4
30 - 60 minuten
kalfshaas
**
ovengebraad
421

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 80°C.  De haas uit de marinade halen en droogdeppen. Het vlees in geklaarde boter aanbraden. In de oven op de middelste rails ongeveer 1 uur garen tot een kerntemperatuur van 54°C.

Ondertussen de kervel wassen, drogen en fijnsnijden. Azijn, Noilly Prat, dijonmosterd en suiker door elkaar mengen en de olie al roerend erin gieten. De vinaigrette met zout en peper pikant op smaak brengen en de kervel toevoegen.

De filet na het garen vijf minuten in de uitgezette oven laten rusten. Vier grote borden met zout en peper bestrooien. De filet met de hand of met een snijmachine dun trancheren en de plakken direct op de voorbereide borden leggen. Ten slotte de kervelvinaigrette erover verdelen.

Tip: De gemarineerde haas is lekker als voorgerecht met vers brood. Daarbij de portiegrootte iets verkleinen. Als hoofdgerecht heerlijk met gebakken aardappelen.

Ingrediënten

  • 800 gram in truffelmarinade, gevliesde kalfshaas
  • Geklaarde boter voor het aanbraden
  • 2 bosjes kervel
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el Noilly Prat (vermout)
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 snufje suiker
  • 2 el druivenpitolie
  • 4 el olijfolie
  • Zout

Voedingswaarden

8
25
37

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.