Brand of the VanDrie Group
Hak/snijd het vlees zo fijn mogelijk en breng op smaak met de kappertjes, ui, ketchup, olie, peterselie, peper en zout. Vorm door in een ronde steker te drukken of maak er vier gelijke ballen van en druk deze licht plat.
Snijd de plakken brood in repen en bak deze in de pindaolie om en om goudbruin, bestrooi licht met peper. Breek de eieren afzonderlijk in een kopje en zet de 4 kopjes 15 minuten in de vriezer.
Breng een pannetje met water aan de kook, temper het vuur en voeg een scheut azijn toe (het zuur houd het eiwit beter bij elkaar). Maak met een garde een draaikolkje in het water en laat voorzichtig maar in 1 beweging een ei in het midden van het licht draaiende water glijden. Pocheer het ei in ca 3 (klein ei) tot 4 (groot ei) minuten en haal het voorzichtig uit het water met een schuimspaan op een doek of keukenpapier.
Snijd de losse slierten eiwit rondom weg en bestrooi licht met zout. Leg het gepocheerde ei op het tartaartje en serveer met zongedroogde tomaatjes en het reepje brood. .
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film