Entrecote met linguine, courgette en kastanjechampignons

4
0 - 30 minuten
kalfsentrecote
**
bakken

Bereidingswijze

Haal de entrecotes een half uur voor bereiding uit de koeling zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Gril de entrecotes in een grillpan of bak aan en gaar in een voorverwarmde oven van 80 graden Celsius door tot de gewenste garing. (ca 10 min voor medium rare, 15 min voor medium). Breng op smaak met peper en zout.

Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Was en droog ondertussen de groenten, snijd van de courgettes rondom plakken van ca 5 mm dik en snij die weer in reepjes.

Snijd de peulen ook in reepjes, roerbak de groenten kort in wat olie, blus af met een scheut witte wijn, kook de wijn bijna weg en roer de crème fraîche erdoor. Meng met de linguine, breng op smaak met peper, zout en de gesneden bieslook. Snijd de champignons in kwarten en bak in een scheutje olie met een klontje boter en voeg halverwege de uitjes en knoflook toe. Breng op smaak met peper.

Ingrediënten

  • 4 stuks, gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
  • 400 gram linguine
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 150 gr peulen
  • scheutje witte wijn
  • 200 gr crème fraîche
  • bieslook vers fijn gesneden
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 klein gesnipperd uitje
  • 2 teentjes knoflook gesneden
  • olie
  • klontje boter
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.