Schnitzel met rozemarijnaardappels en salade

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzels
*
bakken

Bereidingswijze

Haal de schnitzels een half uur voor bereiding uit de koeling zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Was en kook de aardappelen (indien gewenst schillen voor het koken), giet af en laat iets afkoelen. Snijd de aardappels in plakjes of partjes en bak in een scheutje olie de aardappeltjes bruin. Rits de blaadjes rozemarijn van de steeltjes en snijd het fijn en strooi naar smaak over de aardappels als ze bijna klaar zijn zodat de kruiden niet verbranden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng de sla op smaak met vinaigrette of dressing naar keuze.

Leg de schnitzels tussen 2 stukken stevig vershoudfolie (slagersfolie) en sla ze plat met een steelpan of vleeshamer. Tik de eieren kapot boven een kom, voeg peper en wat zout toe en meng met een garde. Doe de bloem in een diep bord en paneermeel in een diep bord. Haal de schnitzels vervolgens één voor één aan beide zijden eerst door het bloem (goed afkloppen) dan door het ei en tot slot door het paneermeel (goed aandrukken). Verhit een flinke scheut olie met de geklaarde boter in een grote bakpan en bak de schnitzels aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.

Serveer met de aardappels en salade en garneer de schnitzels met een partje citroen.

Ingrediënten

  • 4 grote dunne kalfsschnitzels
  • 2-3 eieren
  • bloem
  • paneermeel
  • olijfolie
  • 150 gr geklaarde boter
  • 800 gr vastkokende aardappels (Nicola/Charlotte of nieuwe)
  • olie
  • boter
  • verse rozemarijn
  • gemengde sla, gewassen en gedroogd
  • sladressing of vinaigrette naar smaak
  • 4 partjes citroen
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.