Kotelet met gepofte aardappel en geroosterde bospeen

4
> 60 minuten
kalfskotelet
*
grillen

Bereidingswijze

Haal de koteletten een half uur voor bereiding uit de koeling zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Was en droog de aardappels en pak individueel in in aluminiumfolie met een scheutje olie en peper en eventueel zout. Pof in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius, afhankelijk van de grootte tussen de 30 en 45 min (controleer door erin te prikken). Was en droog de bospeen, snij het loof eraf (laat een klein stukje groen zitten), wrijf in met wat olie en de honing en rooster ca 20 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm een grilpan voor en grill de koteletten in een weinig olie rondom bruin en leg in de oven tot ze mooi rosé zijn (5-8 min). Breng op smaak met peper. Meng de crème fraîche met de verse kruiden, citroensap en peper. Voor een lichtere saus vervang een deel van de crème fraîche door yoghurt. Snijd de gepofte aardappel kruislings in, druk open en lepel hierin de crème.

Serveer de koteletten met de gepofte aardappel en de bospeen.

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfskotelet
  • 4 grote pofaardappels
  • 100 gr crème fraîche
  • verse kruiden fijn gesneden (bijv. peterselie, dragon, bieslook en/of kervel)
  • 1 bos bospeen
  • olie
  • boter
  • 1 eetlepel honing
  • 1 citroen
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.