Frenched Rack uit de oven

4
> 60 minuten
Frenched rack
*
ovengebraad

Bereidingswijze

Verhit uw oven voor op 90°C. Zet een braadslede of ovenvaste schaal klaar. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de frenched rack op middelmatig vuur rondom snel bruin. Haal het vlees uit de pan en giet de wijn in de pan. Giet de pan leeg in de braadslede en leg het vlees erin. Giet wat van het braadvocht over het vlees.

Zet de braadslede in de oven en laat hem langzaam garen tot een kerntemperatuur van 59°C (Door garing op een betrekkelijk lage temperatuur tot een bepaalde temperatuur in het midden van het vlees bereikt is, blijft het vlees mooi rose en sappig Zodra de frenched rack 59°C bereikt heeft, zet u de oven op 75°C en laat het vlees erin tot het moment dat u het wilt opdienen. In principe heeft u er weinig omkijken naar.

Presenteer de frenched rack op een mooie schaal met een takje tijm en enkele limoenschijfjes. Snijd het vlees aan tafel in mooie plakken. Het is het lekkerst als u enkel wat korrels grof zeezout over de plakken strooit.

Serveer er krielaardappeltjes bij, gebakken met zout, peper en rozemarijn en gemengde groene groenten zoals haricots verts, broccoli en groene asperges.

Ingrediënten

  • 1 stuk Frenched rack
  • 150 gr. roomboter
  • 1 dl. witte wijn
  • grof zeezout
  • takje tijm
  • 1 limoen
  • kerntemperatuurmeter

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.