Brand of the VanDrie Group
Spoel het vlees met koud water af, dep het vlees droog en snij het in kleine blokjes van ongeveer een halve cm. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel de sjalotjes en snij ze in blokjes.
De boter in een pan verhitten en de sjalotjes kort laten bakken, maar niet laten verkleuren. Voeg het vlees toe en braad het eveneens kort aan, maar laat het niet bruin worden. Voeg de champignons toe en laat ze een minuut bakken. Kruiden met zout en peper en met citroensap afblussen. De witte wijn, room en het laurierblad toevoegen en het geheel in ongeveer dertig minuten gaar laten smoren (bloemstuk heeft wat langer nodig). Voeg de erwten toe en laat ze in drie tot vier minuten gaar worden.
Los de maïzena op met wat water en bind de saus hiermee. Proef de saus en kruid hem eventueel bij. Roer een eetlepel saus door de eierdooier en roer vervolgens de eierdooier door de saus. De saus mag niet meer aan de kook raken. Door het eigeel wordt de saus dikker en krijgt hij een mooie glans. Bak de pasteitjes in een voorverwarmde oven op 180°C.
Leg ze op de borden en vul ze met de ragout. Desgewenst hierbij rucolasla serveren.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film