Kalfswangen met ansjovis, doperwt en radijs

4
> 60 minuten
kalfswang
***
ovengebraad
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Maak de kalfswangen schoon en kleur ze in wat olijfolie. Voeg de gesneden winterpeen, ui, tijm en laurier toe en blus af met de rode wijn. Voeg zoveel water toe tot het vlees net onder staat en laat 3 uur garen in de oven van 180°C.

Neem de wangen uit het vocht, zeef dat en laat tot de gewenste smaak en dikte reduceren. Voeg de room toe en monteer met de boter. Dubbeldop de erwtjes en blancheer in gezouten water. Maak de radijsjes schoon en snijd in vieren.

Steek de blaadjes Oost-Indische kers uit en draai de afsnijdsels met de druivenpitolie tot een emulsie in de thermoblender. Wrijf door een zeef en breng op smaak. Ontzout de ansjovisfilets en haal door wat olijfolie. Dresseer alle componenten harmonieus op het bord.

Ingrediënten

  • 4 stuks à 200 g kalfswang
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 dl rode wijn
  • tijm
  • laurier
  • 8 gezouten ansjovisfilets
  • 200 g doperwten
  • 1 bos radijs
  • 20 blaadjes Oost-Indische kers
  • 8 komkommerbloempjes
  • 3 g pimpernel
  • 300 g room
  • 200 g roomboter
  • 60 g druivenpitolie

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.