Tartaar met kokkels

4
0 - 30 minuten
Haas
***
vers bereid
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Zet 2/3 van de kokkels op met een scheutje witte wijn, dek af met een deksel en laat stoven tot de schelpen openstaan. Neem het vlees uit de schelp en houd apart. Laat het kookvocht lichtjes reduceren, voeg de room toe en breng op smaak.

Hak het kalfsvlees met een scherp mes zo fijn mogelijk en breng op smaak met de geblancheerde brunoise van de bleekselderij, de gehakte kappertjes, de kokkels en wat olijfolie. Schaaf de aardappel in dunne plakjes en frituur deze samen met de blaadjes van de bleekselderij tot krokante chips. Stoof de rest van de kokkels kort en dresseer op het bord rondom de tartaar. Schenk er de geëmulgeerde saus bij en garneer met de chips.

Ingrediënten

  • 200 g Haas
  • 1 stengel bleekselderij
  • 20 g kappertjes
  • 500 g kokkels
  • 5 cl room
  • 1 stuks vastkokende aardappel

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.