Schnitzel, marsala en gorgonzola

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
bakken

Bereidingswijze

Haal de schnitzels uit de koelkast verwijder de verpakking en leg ze op een plat bord. Laat gedurende ca 20 min op kamer temperatuur komen. Verwarm een koekenpan met dikke bodem, matige temperatuur, voeg olijfolie toe. Bak 2 schnitzels om en om 3 min aan ieder kant tot ze goudbruin zijn. Laat even rusten op een warm bord, dek af met plastic folie. Bak de volgende 2 schnitzels, leg deze ook op het bord en laat rusten.

Doe in de pan waar je het vlees in hebt gebakken de sjalotjes. Fruit deze op matige temperatuur. Blus af met de marsala, zet het vuur laag en voeg de gorgonzola en crème fraiche toe, breng al roerend zachtjes aan de kook. Bestrooi de schnitzels met zout en peper.

Leg de schnitzels op warme borden en overgiet het vlees met de saus. Serveer hier rigatone (buisjes pasta) bij, en een frisse salade van veldsla met limoen dressing.

Tip: als je liever geen alcohol gebruikt kun je de marsala vervangen voor kalfsfond.

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 2 eetl olijfolie
  • 4 eetl gehakte sjalotjes
  • 1 5 dl marsala wijn
  • 150 gr gorgonzola
  • 2 eetl creme fraiche
  • zout peper

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.