Ribeye ‘Caribische stijl’ met mango, peterselie en roze peper

4
> 60 minuten
kalfsribeye
*
grillen

Bereidingswijze

De ingrediënten voor de marinade in een blender, of met een staafmixer, mengen. De ribeye's aan beide zijden insmeren met de marinade, in een platte schaal naast elkaar leggen, afdekken met plastic en een 24 uur laten marineren. Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Een grillpan verwarmen, middelmatig heet, de ribeye's afdeppen met keuken papier. Grill de ribeye's ca 3 min aan iedere kant. Laat het vlees rusten op een warm bord afgedekt met aluminium folie.

Mangosalade: Maak de mango schoon en snij het vruchtvlees in grove stukken. Verwarm in een ruime pan 2 eetl zonnebloemolie, voeg rode ui, gember,roze peper en rozijnen toe. Laat op half vuur zachtjes fruiten, 3 min. Voeg de mango toe en schud de pan een paar keer om. Voeg gembersiroop toe, verwarm even door. Verdeel de mangosalade over 4 warme borden, garneer met de gesneden koriander. Snij de ribeye's en leg op de mango.

Serveer met witte rijst.

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsribeye
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 1 st limoen
  • ½ theel gemalen piment
  • 2 stuks mango
  • 2 eetl zonnebloemolie
  • 1 stuks rode ui
  • ½ eetl gehakte gember
  • 50 gr gele rozijnen (sultana’s)
  • 75 ml gembersiroop
  • 3 eetl koriander

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.