Gebraiseerde schenkel met polenta en boerenkool

4
> 60 minuten
kalfsachterschenkel
***
smoren
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Marineer de schenkel 1 nacht in de rode wijn met het bouquet, passeer en laat goed uitlekken. Kleur de schenkel rondom stevig aan in boerenboter, schep in een braadslede en voeg de rode wijn van de marinade en het bouquet toe. Breng aan de kook, dek af en plaats in de oven. Laat meerdere uren goed afgedekt garen op 150˚C. Bereid ondertussen de jus. Bak hiervoor de parures stevig aan in de boter, voeg de gehakte ui en de knoflook toe en laat goed kleuren. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes pruttelen. Passeer door een fijne zeef en voeg 3 dl kookvocht van de schenkel toe aan 7 dl jus. Laat stevig reduceren tot het de gewenste smaak heeft.

Leg de schenkel in een ovenschaal met de reductie en glaceer in de oven van 200˚C. Breng voor de polenta de melk met de boter, de kruiden en de geplette knoflook aan de kook, voeg de polentabloem toe en blijf goed roeren tot alles goed gemengd is. Schep in een cocotte, dek af en gaar 1 uur in de oven van 180˚C. Bind de polenta met de geraspte Parmezaanse kaas. Blancheer de boerenkool bladeren kort, laat uitlekken en kruid.

Presenteer de schenkel aan tafel op een plank met weidebloemen en trancheer daar het vlees. Serveer met de verschillende componenten.

Ingrediënten

  • 1 stuk kalfsachterschenkel
  • 2 l rode wijn
  • bouquet van groente en kruiden
  • half gezouten boerenboter

Voor de jus

  • 1500 g kalfsparures
  • 225 g halfgezouten boerenboter
  • 450 g ui
  • 150 g knoflook
  • 25 dl gevogeltefond

Voor de polenta

  • 250 g polentabloem
  • 1 l melk
  • 170 g halfgezouten boerenboter
  • tijm laurier
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g Parmezaanse kaas

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.