Oester met warme salade van nieuwe aardappeltjes met geraspte citroen en rucola

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
grillen

Bereidingswijze

Wrijf de oesters in met de olijfolie. Laat ze op temperatuur komen buiten de koeling, circa 30 minuten. Borstel en was de krieltjes. Kook de krieltjes in water met zout gaar. Giet de krieltjes af en hou warm.

Grill de oesters om en om in een matig hete pan circa 3 minuten aan iedere kant. Laat het vlees rusten op een warm bord en dek af met plasticfolie. Vlak voor het serveren bestrooien met zout en peper Snij de krieltjes door de helft, meng in een ruime kom met de olijfolie en de rucola sla. Bestrooi met zeezout.

Verdeel de krieltjes met de rucola op het midden van 4 warme borden bestrooi met de geraspte citroenschil en besprenkel met het citroensap. Snij het vlees in plakjes en leg op de krieltjes en rucola salade.

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsoester
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout en peper
  • 1 kg verse krieltjes in de schil
  • 150 gram rucola
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 citroen, geraspte schil en sap

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.