Saucijsjes in Japanse saus met pikante glasnoedels

4
30 - 60 minuten
kalfssaucijs
*
stoven

Bereidingswijze

De saucijsjes op temperatuur laten komen buiten de koeling, ca. 10 min. De saucijsjes rondom bruin bakken in matig hete sesamolie.

Voor de saus: Verwarm een pan met de sesamolie, fruit hierin de gember, sjalotje, chili, citroen gras en de djeroek poeroet. Voeg soja saus, gembersiroop en mirin toe. Doe de saucijsjes in de saus en laat zachtjes garen, ca. 10 min.

Kook ondertussen de glasnoedels in water met zout tot ze beetgaar zijn. Giet op een zeef en laat goed uitlekken. Voeg chili peper en de gesneden koriander en limoensap toe en meng met de noedels. Meng de ingrediënten voor de koriander/limoenolie in een blender tot een gladde dressing en doe in een spuitflesje.

Snij de saucijsjes in grove schuine stukjes en verdeel over 4 warme borden. Lepel de saus over de saucijsjes. Draai de noedels op een vork en leg een nestje noedels op het bord. Druppel de koriander limoen olie over de noedels.

Ingrediënten

  • 8 stuks kalfssaucijs
  • 1 eetl sesamolie

Voor de saus:

  • 1 eetl sesamolie
  • 1 eetlepel gehakte gember
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • ½ rode chilipeper gehakt zonder pitjes
  • 1 stengel citroengras gehakt
  • 3 blaadjes djeroek poeroet (lime leaves)
  • 1 dl soja saus
  • 2 eetl gembersiroop
  • 1 eetl mirin

Voor de noedels:

  • 100 gram glasnoedels
  • ½ rode chilipeper gehakt zonder pitjes
  • 2 eetlepels verse koriander grof gesneden
  • Sap ½ limoen
  • 2 eetlepels verse koriander gehakt
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl sesamolie
  • Sap ½ limoen
  • Zout peper

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.